62% van de Belgische bedrijven blijven optimistisch over hun groeipotentieel en vooruitzichten in de Verenigde Staten

  • Covid19 Pulse Survey werd uitgevoerd in samenwerking met Boston Consulting Group (BCG) in de zomer van 2020 en toont onveranderde ambities aan bij de meeste Belgische bedrijven in de VS, hoewel vertragingen worden gevoeld en verwacht.
  • De grootste negatieve impact van Covid19 waren zichtbaar in de verkoopcijfers, gevolgd door de vraag van de klant en moreel van personeel.
  • De uitdagingen op middellange termijn blijken op het gebied van verkoop en aanwerving van talentvolle medewerkers te liggen als gevolg van gesloten grenzen, minder zakenreizen en moeilijkere immigratie regelgeving.

New York City, 29 oktober 2020 – Uit de Covid19 Pulse Survey blijkt dat ondanks de moeilijke omstandigheden, 62 procent van de respondenten ongewijzigde (hoewel voor sommigen op een andere/langere termijn) doelen en ambities in de VS benadrukte. Dit resultaat geldt vooral voor de bedrijven binnen de ICT, gezondheidszorg en farmaceutische sectoren. Bovendien meldde 18 procent van de bedrijven meer ambitie sinds hun producten/diensten meer tractie genereren in de markt van vandaag.

De enquête was een initiatief van de Belgische federale en regionale vertegenwoordiging en  de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel (BelCham) bij 50 Belgische bedrijven in de Verenigde Staten, en werd uitgevoerd in samenwerking met BCG.

Desondanks de buitengewone omstandigheden, zijn we gerustgesteld om te zien dat de meerderheid van de respondenten blijft geloven dat de VS een belangrijke bestemming blijft voor internationale zaken. Terwijl bedrijven hun tijdslijnen verleggen als gevolg van de onzekerheid in het zakelijke en politieke domein, lijken de meeste Belgische bedrijven bereid en in staat te zijn om te profiteren van toekomstige kansen,” zegt Frank Geerkens, Consul Generaal van België in New York.

Aanzienlijke impact op inkomsten en bedrijfsactiviteiten

Naar verwachting zag 42 procent van de bedrijven de omzet met meer dan 25% dalen als gevolg van Covid19 (21 procent zag een daling van meer dan 50 procent). Middelgrote bedrijven (11-100 medewerkers) zagen een kleinere negatieve impact op hun omzet (30 procent negatief) in tegenstelling tot grotere bedrijven (+100 medewerkers), waarvan 80 procent een significant negatieve impact ondervond. Aan de andere kant, kende de helft van de ICT- en gezondheidszorgbedrijven een omzetstijging tijdens de pandemie en verwacht wordt dat deze trend duurzaam zal zijn. Consultancy en zakelijke dienstverlening, die nog steeds negatieve effecten ondervinden op de korte termijn, geloven ook in het herstel op lange termijn van hun industrie.

Over het algemeen heeft de huidige gezondheidscrisis een expliciete, negatieve impact gehad op de verkoopactiviteiten (70 procent van de respondenten), gevolgd door de vraag van de klant (52 procent) en het moreel van de werknemers (47 procent).

Een (voorzichtige) positieve kijk op de toekomst van de markt.

Verderop verwachten Belgische bedrijven dat sales en aanwerving van talentvolle werknemers hun belangrijkste uitdagingen zullen zijn, onder meer vanwege het thuiswerken, gesloten grenzen, immigratie-uitdagingen en een algemeen onzeker economisch landschap. De zorgen zijn veelomvattend, waaronder het onvermogen om te reizen, conferenties bij te wonen en het uitstellen of vertragen van cruciale zakelijke beslissingen. Het rekruteren van talentvolle en geschikte werknemers blijkt gezien de onvoorspelbare aard van de mondiale situatie een heuse uitdaging te worden. Gevraagd naar de langetermijn impact van Covid19 op hun Amerikaanse bedrijfsprestaties, blijven respondenten – vooral kleine bedrijven (tot 10 werknemers) – optimistisch over toekomstige groeimogelijkheden, de overgang naar online verkoop en digitale klantbetrokkenheid. Deze positieve vooruitzichten gelden ook voor de komende presidentsverkiezingen en het potentieel ervan om de huidige dynamiek omver te werpen en de grenzen weer open te stellen.

Vraag naar ondersteuning

De resultaten tonen aan dat ongeveer 85 procent van de bedrijven vóór de pandemie steun kreeg van BelCham en de vertegenwoordiging van de federale en regionale overheid. Ondersteuning omvatte onder meer introducties en connecties, kantoorruimte (BelCham Atelier), juridisch en administratief advies, evenals financiële ondersteuning (o.a. subsidies). Respondenten raden het lokale ecosysteem aan om gerichte en verdere acties te ondernemen ter ondersteuning van hun succes in de VS, inclusief meer connecties, externe zichtbaarheid en steun voor bedrijfsontwikkeling (dixit ~40 procent van de respondenten).

“We hebben honderden Belgische ondernemers geholpen bij het realiseren van hun droom om uit te breiden naar de VS. Samen met de overheidsvertegenwoordiging zullen we hen blijven helpen om de kansen van morgen te benutten. Bij BelCham, doen we dit onder meer door virtuele programmering voor veelbelovende start-ups zoals ons Benelux Catalyst-programma, online netwerkevenementen zoals The Ripple, en onze nieuwe, digitale hub (lancering in december) voor de trans-atlantische gemeenschap die real-time samenwerking, connectiviteit en inzichten in de lokale marktdynamiek biedt,” aldus Valerie Van den Keybus, Managing Director van BelCham.

Over de Covid19 Pulse Survey | Belgische bedrijven in de VS

De Covid19 Pulse Survey onder Belgische bedrijven in de VS was een uniek gezamenlijk initiatief van het Consulaat-Generaal van België in New York, BelCham, AWEX, Hub Brussels en Flanders Investment & Trade. De enquête werd opgesteld en uitgerold door Boston Consulting Group (NYC)tijdens de zomer van 2020.

De vragenlijst bestond uit 26 vragen en bereikte 50 respondenten uit een brede geografische en branchespreiding. 50+ procent van de respondenten waren kleinere bedrijven (1-10 werknemers); 40 procent identificeerde zich als start-up en ongeveer 42 procent van de bedrijven werd in de VS opgericht in de afgelopen drie jaar (in of na 2017). Iets meer dan de helft van de respondenten heeft zijn moederbedrijf gevestigd in Vlaanderen, 26 procent in Brussel en 22 procent in Wallonië. De respondenten zijn actief in diverse bedrijfstakken en richten zich voornamelijk op het verlenen van diensten aan grote ondernemingen.

Contact: Valerie@belcham.org | +1347439 4372

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *